Mirođija (Anethum graveolens) je začinska biljka koju naše domaćice često upotrebljavaju. U BiH i Hrvatskoj se ova začinska biljka naziva kopar. Lišće mirođije je čest sastojak turšija, sosova i drugih jela, a plod se vrlo malo koristi, iako je lekovitiji od lišća. Mirođija ima prijatan aromatični miris i ukus.
Topaz je nova selekcija mirođije izrazito tamno zelene boje.
Njena posebna odlika jeste da vrlo kasno kreće u razvoj semena, odnosno kako se kaže ima vrlo kasno pucanje, te je posebno dizajnirana za uzgoj u rano leto, kada postoji visok rizik od razvoja semena. Ova selekcija ima veoma intenzivan ukus, i pogodna je za uzgoj u saksijama unutar zaštićenih prostora, a naravno i u kući.
Biljka selekcije Topaz je izrazito bogata lišćem, s manje stabljika, i vrlo je visokog kvaliteta u odnosu na uobičajene mirođije.